Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Πνευμονικής Υπέρτασης διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας»

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης είναι κάθε χρόνο ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός για την αναγνώριση της νόσου και την εδραίωσή της σε όλα τα πανεπιστημιακά, ιατρικά και κοινωνικά δρώμενα. Η ημέρα αυτή επικεντρώνεται στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας αφού το προσδόκιμο ζωής των πασχόντων μετά την διάγνωση του νοσήματος είναι συνυφασμένο με τον χρόνο που τελικώς διαγιγνώσκεται η ασθένεια.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που νοσούν από Π.Υ. αλλά και η ενίσχυση της οικογένειας και του ιατρικού περιβάλλοντος των πασχόντων είναι ζωτικής σημασίας ώστε να επικοινωνηθεί στην ελληνική κοινωνία. Με αυτόν τον γνώμονα, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» διοργανώνει και συμμετέχει κάθε χρόνο σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, έτσι και φέτος, ξεκινώντας με τη συμμετοχή της στο μεγάλο event RUN GREECE Ηρακλείου Κρήτης με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα Κυριακή 29/04/2018, όπου συμμετέχει με ομάδα δρομέων, μικρών και μεγάλων, με σκοπό την ενδυνάμωση της φωνής του Σπάνιου ασθενή και τελικώς του σκοπού της ημέρας αυτής, την ενημέρωση του ευρέως κοινού για ένα θανατηφόρο νόσημα που πλήττει μικρούς και μεγάλους με μεγάλη αργοπορία διάγνωσης.

Με σύνθημα «πάρε ανάσα για τους ασθενείς με Π.Υ.», όλοι μαζί ενισχύουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στο νόσημα αυτής. Στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα 30/04/2018 στο Ηράκλειο και στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central Hotel στις 17:00, ο Σύλλογος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης θα υλοποιήσουν ημερίδα ενημέρωσης ανοικτή στους πολίτες, με επικέντρωση στη σπάνια μορφή της νόσου την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Κεντρική ομιλήτρια η διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η., πνευμονολόγος, Ιωάννα Μητρούσκα, η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου ασθενών Ιωάννα Αλυσανδράτου μεταφέροντας την εικόνα του Έλληνα ασθενή. Τη συννοσηρότητα και ειδικά με τα ρευματολογικά νοσήματα θα αναλύσει η ρευματολόγος του Π.α.Γ.Ν.Η., Αργυρώ Ρέπα.

Πηγή: CRETA LIVE

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!