Όπως έχει θεσπισθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και από το 2007, η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση ενώνει τη φωνή του με τον Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

δημιουργώντας μια διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης για τη σημαντικότητα του πολύτιμου δώρου της δωρεάς οργάνων.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν τη σωτηρία. Το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση και του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής. Μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, περιμένοντας το μόσχευμα που θα τους χαρίσει τη ζωή. Στη χώρα μας, η κατάσταση είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωπαϊκής ένωσης και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων προσφιλών τους προσώπων που χάθηκαν.

Μια ενημέρωση από τους ίδιους τους πάσχοντες και τους φροντιστές τους, ώστε να σταματήσουμε την φημολογία και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη για όλους, φορείς, γιατρούς και τα ελληνικά προγράμματα μεταμοσχεύσεων γιατί #οχρόνοςμετρά και για τις μεταμοσχεύσεις.

Διαδώστε το μήνυμα μας σε όλα τα media με #οχρόνοςμετρά για τη δωρεά οργάνων. Γιατί η κλεψύδρα που έχει γυρίσει για όλους τους ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, δεν ξαναγυρνά. Περιμένουν την δεύτερη ευκαιρία, μπορείς να τους τη δώσεις.

Ενημερώστε για το πιο όμορφο δώρο, της ζωής!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!