Μια ιστορική στιγμή για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και για όλους όσους χρειάζονται την μεταμόσχευση πνεύμονα ως θεραπευτική επιλογή.

Με μεγαλη ελπίδα αναμεταδίδουμε την ανακοίνωση του Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο  για την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια.

Ο 62χρονος λήπτης που ήταν ένα βαρύ περιστατικό με σοβαρές πνευμονολογικές παθήσεις και σε κρίσιμη κατάσταση χαίρει άκρας υγείας και μετά από μόλις δύο μήνες είναι ήδη στο σπίτι του κερδίζοντας την πολυπόθητη «δεύτερη ευκαιρία» για ζωή.

Όπως μας ενημερώνει το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, η εξαιρετικά αυτή πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση, πραγματοποιήθηκε κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19, διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες. Η μεταμόσχευση διενεργήθηκε από ομάδα χειρουργών και αναισθησιολόγων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η οποία έχει εκπαιδευτεί στην –κορυφαία διεθνώς σε ό,τι αφορά τη μεταμόσχευση πνευμόνων– Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης, MedUni Vienna/Vienna General Hospital, μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα μας γεμίζει όλους ελπίδα για το μέλλον και ταυτόχρονα πρέπει να μας «ξυπνήσει» την ανάγκη για την αύξηση των δωρητών οργάνων ώστε να δοθεί σε όσους συμπολίτες μας το χρειάζονται, το πολύτιμο δώρο της ζωής.

#δωρεά_οργάνων #δώσε_ζωή

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!