Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2017

Την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής και υλοποίησης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση πρωτίστως του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών να έχουν απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στις θεραπείες τους όταν τις χρειάζονται, πρόταξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ, χθες στα γραφεία του Συνδέσμου.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κύριος Πασχάλης Αποστολίδης, καλωσορίζοντας το 2017 υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ευκαιρίας που φέρνει η νέα χρονιά για την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και των δοκιμασμένων λύσεων στην υπέρβαση των λαθών και αδυναμιών του παρελθόντος, τροφοδοτώντας την Ελπίδα πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και αποδοτικότερα στο χώρο της Υγείας. Αυτό το μήνυμα ελπίδας για τη νέα χρονιά, σημείωσε ο κύριος Αποστολίδης, προϋποθέτει την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου για την υγεία, με εθνική συνεννόηση για την υλοποίηση των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων και την αξιοποίηση χρήσιμων και δοκιμασμένων εργαλείων όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα μητρώα ασθενών, την εξαίρεση από την εξωνοσοκομειακή δαπάνη προληπτικών κατηγοριών που προστατεύουν τους ασθενείς – όπως τα εμβόλια.

Στη συνέχεια, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με πνευμονική υπέρταση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος τομέα Υγείας, κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος τομέα Υγείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας και η εκπρόσωπος του Ποταμιού, κα Αθηνά Δρέττα καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης. Κοινός τόπος των τοποθετήσεών τους ήταν η ανάγκη αύξησης του συντονισμού και των προσπαθειών, αλλά και η επιτάχυνση της εφαρμογής των αναγκαίων αλλαγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων σθενών να λαμβάνουν χωρίς περιορισμούς τις αναγκαίες για αυτούς φαρμακευτικές θεραπείες.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου διευκρίνισε πως η επιμονή σε φοροεισπρακτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική οριζόντιων μέτρων, πλήττει καίρια την καινοτομία και την πρόσβαση βαρέως και χρονίως πασχόντων ασθενών σε απαραίτητες θεραπείες, τονίζοντας πως η αξιολόγηση θεραπειών, η ανακατανομή των πόρων με εκτίμηση κόστους οφέλους, η ενίσχυση της διείσδυσης των γενοσήμων αλλά και η νομοθέτηση των θεσμικών αλλαγών που διασφαλίζουν συνθήκες διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού είναι ο τρόπος για να το πετύχουμε χωρίς να αγνοούμε τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!