Αυτή είναι η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2906/18-11-2013) που καθορίζει τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον και οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να περάσουν πάλι από ΚΕΠΑ.

Παρακαλούμε όλους τους υποψηφίους για τις επιτροπές των ΚΕΠΑ να έχουν μαζί τους το συγκεκριμένο ΦΕΚ διότι άρχισαν να βγαίνουν αποφάσεις που δεν έχουν τηρήσει το επ’ αόριστον.

Στην περίπτωση που κάποιος έλαβε ήδη γνωμάτευση και δεν έχει συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί με την συμπλήρωση μιας αίτησης στα αρμόδια γραφεία των ΚΕΠΑ να ασκήσει το δικαίωμα του για την επ΄ αόριστον αναπηρία.

Μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε πατώντας εδώ: ΦΕΚ

Βάση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας που έχει αναλυτικά για κάθε νόσο το ΦΕΚ 1506–4/02//2012  θα πρέπει να δίνονται τα ποσοστά υπολογιζόμενα για την κάθε ασθένεια ξεχωριστά και κρίνοντας τη συνολική κλινική εικόνα του πάσχοντος. Για την Πνευμονική Υπέρταση θα βρείτε τα ποσοστά αναπηρίας τα οποία δικαιούστε βάση της βαρύτητας της νόσου σας στις σελίδες 33-35 (23347-8-9) και ανάλογα με την αρχική σας νόσο στην οποία ευθύνεται η Π.Υ θα πρέπει να συνυπολογίζεται και η κύρια νόσος π.χ. για τον Ερυθηματώδη Λύκο και το Σκληρόδερμα είναι στις Ρευματολογικές Παθήσεις άρθρο 1 και 2 αντιστοιχα στην σελίδα 165–166 (23481-2) για Νεφρική Ανεπάρκεια στις Παθήσεις Ουροποιογεννητικού στην σελίδα 154 (23470) από Συγγενή Καρδιοπάθεια στην Χρόνια Στεφανιαία Νόσο στη σελίδα 51 (23367).

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ 1506 από ΕΔΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!