Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην ποδηλασία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο νέο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου που διέρχεται από τις γειτονιές Πολυδρόσου, Παραδείσου και Αγίου Θωμά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Η δράση έχει στόχο να επιβραβεύσει την σκληρή προσπάθεια υλοποίησης του νέου ποδηλατόδρομου και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και στήριξης στους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Με αφετηρία την οδό Καραμανλή & Ευζώνων, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, και αφού διανύσουν μία απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων θα καταλήξουν στην οδό Φαιάκων και Ανδρέα Παπανδρέου. Τη δράση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» Ιωάννα Αλυσανδράτου, ασθενής με ιδιοπαθή πνευμονική υπέρταση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη στήριξή του συμπράττοντας μαζί με τον Σύλλογο των ασθενών για την υλοποίηση της 5ης ποδηλατικής βόλτας για τη νόσο της Π.Υ η οποία θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο νέο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου. Η κ. Αλυσανδράτου τόνισε ότι η «ποδηλατάδα μας αποτελεί ένα ορόσημο για όλους εμάς τους ασθενείς με Π.Υ καθώς αναδεικνύει την ανάγκη μας να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό τη δυσκολία του ασθενή με πνευμονική υπέρταση, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κάνει ποδήλατο, μπορεί όμως, και του αξίζει, να κάνουν ποδήλατο γι’ αυτόν, ενδυναμώνοντας τη φωνή του για την ανάγκη αναγνώρισης του σπάνιου νοσήματός του και φυσικά για την εύρεση μιας θεραπείας. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε την ποδηλατική μας βόλτα, κάνοντας πετάλι όλοι μαζί για να στείλουμε το μήνυμα της αναγνώρισης της νόσου μας από όλους».

Σύμφωνα με την ίδια, οι συμμετέχοντες αυτή τη χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση ζωής μας την οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο ο ήρωάς μας,  ο Σπάνιος Μωβ Ελέφαντας Πόνγκο που με την γλυκιά ιστορία του μας στέλνει ένα μήνυμα θάρρους από τον ασθενή με Π.Υ, « όσο και αν κουράζομαι να αναπνεύσω μπορώ και θέλω να ζω με αξιοπρέπεια»! Ο Πόνγκο είναι ο κεντρικός ήρωας του ομώνυμου παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», και  εκφράζει κάθε ασθενή με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση που ζει με τη σπάνια μορφή της νόσου αλλά και κάθε ασθενή που νοσεί με δευτεροπαθή Πνευμονική Υπέρταση, αφού τα συμπτώματα της ασθένειας είναι κοινά για όλες τις μορφές και τα στάδια της νόσου, που γεννήθηκε για να μας εξοικειώσει με τη νόσο της Π.Υ και να μας κάνει να αγκαλιάσουμε τον ασθενή της σαν αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας.

 

Δημοσιέυθηκε:
iatronea.grygeia.tanea.grgpatoulisblog.blogspot.grthessi.grathina984.grhealth.in.grmedlabgr.blogspot.comsofokleousin.grhealthmag.gronmed.grnewsone.gr

www.iatro.grwww.voreini.grblog.grprotothema.grMakedoniaNewsamarysia.grenypografa.grpalmosnews.grbreakingnewslive.net.grrematia.grpodilatis.com

mastenews.grmultinews.grnewsbook.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!