Η 5η Μάη αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης (Π.Υ), ένα ετήσιο γεγονός για την ενημέρωση και εγρήγορση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη νόσο αυτή. Η Πνευμονική Υπέρταση είναι μια ασθένεια που επηρεάζει σοβαρά τους πνεύμονες και την καρδιά και δυστυχώς διαγιγνώσκεται λανθασμένα ή με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Οι δράσεις που λαμβάνουν μέρος την 5η Μάη, έχουν ως σκοπό να στρέψουν την παγκόσμια προσοχή στη σημασία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής των περισσοτέρων από 25 εκατομμύρια ανθρώπων, που ζουν με πνευμονική υπέρταση παγκοσμίως.

Ο Σύλλογος Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση, με αφορμή την ημέρα αυτή, διοργανώνει διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο:

«Η Πνευμονική Υπέρταση χωρίς λόγια»

Στόχος του διαγωνισμού είναι:
·η παρουσίαση των χαρακτηριστικών της σπάνιας αυτής νόσου
·η ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ασθενής και η οικογένειά του
·η αναγνώριση της ασθένειας μέσω της ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με την Π.Υ

O διαγωνισμός ξεκινά με την 1η ανάρτηση του διαγωνισμού Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των καλλιτεχνικών έργων είναι η 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες – επαγγελματίες που ασχολούνται με το σχέδιο, το σκίτσο, το γκράφιτι και τη δερματοστιξία (tattoo).

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει το έργο του σε μορφή jpg/pdf αρχείου και σε υψηλή ανάλυση. Οι διαστάσεις του έργου όπως και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε υποψήφιος είναι χωρίς περιορισμό. Το αρχείο θα πρέπει να αποστέλλεται στο email info@hellenicph.org συνοδευόμενο από μια μικρή επεξήγηση (οπτική καλλιτέχνη) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (ονομ/μο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Έπειτα θα λαμβάνει απαντητικό email για την επιβεβαίωση παραλαβής.

Τα έργα που θα διαγωνιστούν πρέπει με ευθύνη των υποψηφίων να αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους δημιουργίες και να διατεθούν υπέρ του διοργανωτή-συλλόγου με σκοπό την ανάδειξη αυτής της δύσκολης νόσου. Ο Σύλλογος Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση θα μπορεί να χρησιμοποιεί-δημοσιεύει όλα τα έργα που θα παραλειφθούν επίσημα, αναφέροντας πάντα τον καλλιτέχνη.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και θα αναδείξει τρεις νικητές οι οποίοι θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:
Πρώτο βραβείο 2.000€
Δεύτερο βραβείο 1.500€
Τρίτο βραβείο 1.000€

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!