Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πνευμονική Υπέρταση επιβράβευσε τις προσπάθειες του Συλλόγου μας για την αξιοποίηση των Εργαλείων Ζωής Ασθενών και Φροντιστών και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καλύτερη δυνατή χρήση τους, δίνοντας μας το βραβείο για την Καλύτερη Πρακτική Εφαρμογή στο βήμα που δίνει ο Οργανισμός στους συλλόγους – μέλη του. Για να δείτε το αφιέρωμα του Ευρωπαικού Οργανισμού πατήστε εδώ: HPH Βest Practice Case Study

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου σε συνέντευξη της στους υπεύθυνους του οργανισμού παρουσίασε την εμπειρία από τη χρήση των εργαλείων στην Ελλάδα, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές στους υπόλοιπους συλλόγους – μέλη του ευρωπαϊκού οργανισμού. Η πιο σημαντική συμβουλή από την εμπειρία μας, η οποία και υιοθετήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, ήταν η έκδοση μίας πιο σύντομης και πρακτικής έκδοσης των εργαλείων, η οποία θα αξιοποιείται ευκολότερα, συχνότερα και καλύτερα από ασθενείς, φροντιστές και ιατρούς. Για να δείτε την σύντομη έκδοση των εργαλείων ζωής πατήστε εδώ: Αποτύπωση Κατάστασης Ασθενούς.

Η Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας πραγματοποίησε ένα σύνολο δραστηριοτήτων προκειμένου να προωθήσει την χρήση των Εργαλείων Ζωής Ασθενών και Φροντιστών.

Συγκεκριμένα:

  • Μοιράσαμε 500 αντίτυπα των Εργαλείων Ζωής σε 5 νοσοκομεία στην Ελλάδα (3 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη)
  • Δώσαμε Συνέντευξη Τύπου στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κατά την οποία παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους η χρησιμότητα των Εργαλείων Ζωής από ένα εξειδικευμένο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο Καθηγητής Απόστολος Αρμαγανίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Στυλιανός Ορφανός και η Πρόεδρος του Συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης Ιωάννα Αλυσανδράτου. Για να δείτε την παρουσίαση της κας Αλυσανδράτου με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας για τον αντίκτυπο της νόσου στη ζωή των ασθενών και τη χρησιμότητα των Εργαλείων Ζωής πατήστε εδώ: Παρουσίαση Έρευνας Ασθενών κ ΦροντιστώνΓια Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα πατήστε εδώ: Διεθνής Έρευνα ΠΑΥ Ασθενών και Φροντιστών
  • Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχαμε σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τα Εργαλεία Ζωής στα πλαίσια των εκλογών ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας  Πνευμονικής Υπέρτασης με σκοπό να επικοινωνήσουμε και να τονίσουμε την χρησιμότητα των Εργαλείων Ζωής στους ιατρούς.

Σκοπός των Εργαλείων Ζωής είναι να ενθαρρύνουν την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ασθενών και ιατρών και να καταγράψουν τον φυσικό και ψυχολογικό αντίκτυπο της νόσου. Είναι το πιο ουσιασικό εργαλείο που έχει στα χέρια του ο ασθενής για να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης του.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!