Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια συνάντηση των εθνικών  συλλόγων των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, του Ευρωπαϊκού οργανισμού  PHA Europe, στην Βαρκελώνη.

41 Οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, 75 εκπρόσωποι των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, ομιλητές από την ιατρική και φαρμακευτική κοινότητα συνεδρίασαν όλοι μαζί μεταφέροντας από άκρη σε άκρη στην Ευρώπη τα νέα για τους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση. Μηνύματα ελπίδας από τους συλλόγους ασθενών που πασχίζουν με θέρμη για τα δικαιώματα των ασθενών στις χώρες τους, από την φαρμακευτική αγορά για την αδιάκοπη επενδυτική πολιτική στήριξης του δύσκολου νοσήματος της Πνευμονικής Υπέρτασης, αλλά και από την ιατρική κοινότητα, που δείχνει πλέον την στροφή της στο πρόσωπο του ασθενή με κύριο γνώμονα την άψογη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών. Μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας και συνέχειας της κοινής προσπάθειας πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού οργανισμού, για την νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης, PHA Europe, όπως ορίζεται βάσει του καταστατικού του κάθε δυο χρόνια.

Το νέο προεδρείο εκλέχθηκε από την διαδικασία της ψηφοφορίας με τη συμμετοχή 39 Ευρωπαϊκών συλλόγων αφού οι δυο ήταν νεοεισερχόμενοι και δεν  είχαν δικαίωμα ψήφου. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου που είναι: Πρόεδρος: Hans-Dieter Kulla, Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Αλυσανδράτου, Γραμματέας: Danijela Pešić, Αναπληρωτής Γραμματέας: Tadeja Ravnik, Ταμίας: Tuulia Nikulainen, Αναπληρωτής ταμίας: Agnieszka Bartosiewicz. Με την εκλογή της Προέδρου μας κας  Ιωάννας Αλυσανδράτου  στην θέση του Αντιπροέδρου, πιστεύουμε ότι ο Ευρωπαϊκός οργανισμός έχει στην διοίκηση  του μια σπουδαία  ακτιβίστρια για την σπάνια νόσο της Πνευμονικής υπέρτασης, που μετρά σημαντικές εργασίες  στο ενεργητικό της για τα δικαιώματα των ασθενών και κυρίως για την ζωή αυτών.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνικού συλλόγου για την Πνευμονική Υπέρταση «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» μετά τη διάγνωσή της με Π.Υ. αποφάσισε την ίδρυση του ελληνικού συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης., αποσύρθηκε από την επαγγελματική της ιδιότητα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον ακτιβισμό για τις σπάνιες ασθένειες επικεντρωμένη στη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης. Με το σημαντικό έργο της για τα δικαιώματα των ασθενών στην Ελλάδα, με τη διεκδίκηση και διασφάλιση φαρμακευτικών και θεραπευτικών επιλογών για όλους τους ασθενείς με Π.Υ., κατάφερε την καλυτέρευση της διαχείρισης της δύσκολης αυτής νόσου από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Πρόεδρος του συλλόγου μας και νέα Αντιπρόεδρος του PHA Europe έχει ήδη αναλάβει τον νέο της αυτό ρόλο με ακόμη πιο δυνατό πάθος, θέλοντας να είναι αποτελεσματική ώστε να βοηθηθούν περισσότεροι ασθενείς στην Ευρώπη, ασθενείς που δεν έχουν ακόμα την επιλογή της θεραπείας και καταλήγουν από τη νόσο της Π.Υ, μην έχοντας λάβει σημαντικά φάρμακα που έχουμε στην φαρέτρα μας. Όπως χαρακτηριστικά λέει η κα Αλυσανδράτου «Προτεραιότητα μας είναι η ζωή,  ο ασθενής με Πνευμονική Υπέρταση  δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη ως μελλοθάνατος, η δουλειά  που έχουμε να κάνουμε είναι ακόμη μεγάλη ώστε ο ασθενής να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα, για την ζωή του, ιατρικά και θεραπευτικά  μέσα». Οι νέες υποχρεώσεις της Προέδρου μας θα είναι πολλές όμως ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος «Ένα διαχρονικότερο και ποιοτικότερο μέλλον για όλους  τους Ασθενείς  με Πνευμονική Υπέρταση».

Πηγές: In.gr , Sofokleousin.gr , Iatropedia.gr , Onmed.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!