Τη Κυριακή 27 Απριλίου συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Ασωμάτων – στο τέρμα της Έρμου για μια “αλλιώτικη” βόλτα στο κέντρο της πόλης. Μια βόλτα για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στους ασθενείς και τις οικογένειες των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Η Αφετηρία των ποδηλατιστών μας ήταν στη συμβολή Ασωμάτων και Ερμού στις 9.30 π.μ. και ο Τερματισμός στο Θησείο. Δείτε την διαδρομή που  ακολούθησαν οι ποδηλάτες μας για την συμβολική μας βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πολλές ήταν οι αναφορές στα Ελληνικά ΜΜΕ για την εκδήλωσή μας. Το mobile iatronet και το iatronet.gr, το onmed.gr, το Βήμα κοινοποίησαν την εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΥ και φιλοξένησαν δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου, Ιωάννας Αλυσανδράτου: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τη θετική απήχηση του κοινού και των συνοδοιπόρων μας στις προσπάθειές μας. Η ζωή των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι πολύ δύσκολή και η κάθε μας ανάσα είναι σημαντική. Το να βλέπουμε τον κόσμο να προσέρχεται για να μας δώσει μια ανάσα ζωής, έστω συμβολικά με τη συμμετοχή του σε μία βόλτα με ποδήλατα, δείχνοντάς μας έμπρακτα τη συμπαράστασή του, μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον, ένα μέλλον με βαθιές ανάσες για όλους μας.»

Από τη μεριά της η Ελένη Γ. Τέντου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion είπε: «Μέσω της πολυετούς δέσμευσής μας στην ανακάλυψη θεραπειών για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο τόσο στην κατανόηση της νόσου, όσο και στην παράδοση καινοτόμων θεραπειών και συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει με πράξεις και συνεχείς επενδύσεις τη δέσμευσή μας αυτή προς τους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση και στόχος μας είναι να ανοίγουν συνεχώς νέα μονοπάτια και να μειώνονται τα εμπόδια στη θεραπεία τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, δίπλα τους, να “κάνουμε» όλοι μαζί πετάλι στην ίδια διαδρομή! Απώτερος στόχος, το αύριο να το ορίζουν οι ασθενείς, όχι η νόσος τους.»

Η ζωή μας, μια Ανάσα, μια ανάσα Ζωής από όλους εσάς για εμάς.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!