Η “Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας” παρευρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν 5 σύλλογοι ασθενών στο Impact Hub Athens, ένα πρωτοποριακό τοπικό δίκτυο συνεργατικότητας το οποίο φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσων της κοινότητας των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, καθώς και η παρουσίαση του πρόγραμμα των δράσεων του συλλόγου και εκείνων των πρακτικών που απέδωσαν καρπούς και μπορούν να εμπνεύσουν την ανάληψη ανάλογων πρακτικών από άλλους συλλόγους. Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα το παρόν οι σύλλογοι Κυστικής Ίνωσης (Ε.Ε.Ι.Κ.), Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας (A.D.H.D.)Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών (P.E.A) και το Κέντρο Σκύλων Οδηγών (Σ.Ο.Ε.).

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Αλυσανδράτου άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας το πρόγραμμα μας για το 2014 και τις καλές πρακτικές του συλλόγου: την ετήσια ποδηλατάδα, το πρόγραμμα ενημέρωσης για τις σπάνιες παθήσεις και συγκεκριμένα για την ΠΑΥ που επιχειρείται στα σχολεία της χώρας, καθώς επίσης και για το χαρακτηριστικό μωβ κορδελάκι. 

Δείτε την παρουσίαση της Πνευμονικής Υπέρτασης πατώντας εδώ: Presentation 4 May

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλειματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας μίλησε η πρόεδρος Πόλυ Μεζελίδου παρουσιάζοντας τις προγραμματισμένες δράσεις και καλές πρακτικές καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής στην ενήλικη ζωή. Από την Ένωση των Αμφιβληστροειδοπαθών μίλησε ο πρόεδρος Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζοντας τις σκέψεις του και τις προτάσεις του καθώς και την παρότρυνση του για καλύτερη και συχνότερη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων ασθενών. Εκ μέρους των Οδηγών Σκύλων μίλησε η πρόεδρος Ζ. Χρηστοπούλου Γερουλάνου παρουσιάζοντας την εμπειρία του συλλόγου, τα σχέδια για το 2014 και τονίζοντας την ανάγκη εύρεσης πόρων. Την ημέρα έκλεισε ο Σύλλογος της Κυστικής ίνωσης του οποίου πρωτοβουλία ήταν η διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο πρόεδρος Γιάννης Σπίνος μίλησε για την πρωτοβουλία του συλλόγου να διοργανώσει από κοινού με άλλους συλλόγους την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας το έλλειμμα που υπάρχει στις κοινωνικές δομές της χώρας και επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο την ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινότητας των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!