ΝΙΩΣΕ ΔΡΑΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ
ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ Π.Υ.

Το πρωτοπόρο πρόγραμμα

Το F.A.C.E σχεδιάστηκε από εμάς τους ίδιους, τους ασθενείς, μετά από διερεύνηση αναγκών που πραγματοποιήθηκε μέσα από τα μέλη του συλλόγου μας. Οι ανάγκες που βγήκαν στην επιφάνεια από την μελέτη που πραγματοποιήσαμε στους ασθενείς και τους φροντιστές τους είχαν ως επίκεντρο την ανυπαρξία σημαντικών παροχών από κρατικούς φορείς. Με πρώτη ανάγκη από όλες την Ψυχολογική υποστήριξη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους φροντιστές, προέκυψαν ποικίλες ανάγκες και αυτές ήρθαμε να καλύψουμε για όλους με το πρόγραμμα F.A.C.E.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδική ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και φροντιστών με κοινό στόχο την καθημερινή αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων της ασθένειάς μας, την οικογενειακή διαχείριση, την διαχείριση του άγχους και την προετοιμασία της επόμενης μέρας, της πιο δύσκολης. Η δημιουργική ενασχόληση, θα μας φέρει όλους πιο κοντά βγάζοντάς μας από το σπίτι και την απομόνωση και η ανταμοιβή των έργων μας θα μας τονώσει το ηθικό, τη συνεργασία και τη προσφορά στον συνασθενή μας. Η κάλυψη των ασθενών μας με νοσηλευτική υποστήριξη, εμβόλια γρίπης, πνευμονιόκοκκου, συμβουλές για τον καθαρισμό των αντλιών καθώς και γενικές προφυλάξεις και για τις εξωτερικές μας μετακινήσεις. Η σημαντική συνταγογράφηση των οξυγόνων από τον πνευμονολόγο προέκυψε από την μη δυνατή συνταγογράφηση των καρδιολόγων και θα καλύπτεται για όσους το χρειάζονται. Η βοήθεια και τελικώς η εκπαίδευση των ασθενών μας για την ανακούφιση των χιλιάδων γραφειοκρατικών διαδικαστικών που απαιτούνται για την διαχείριση της νόσου.

Τέλος, ο καφές της αγάπης από όλους τους εθελοντές και φίλους του συλλόγου μας όπου θα μαζευόμαστε για να σας προσφέρουμε τον καφέ και οι συμμετέχοντες με την αγάπη τους θα πληρώνουν τον καφέ τους είτε θα αγοράζουν τα αντικείμενα που θα φτιάχνουν οι ίδιοι οι ασθενείς με στόχο την αυτοσυντήρηση του ξενώνα μας. Οι Μήνες που θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα είναι από τον Οκτώβριο ως και τον Μάιο και ο σκοπός του είναι να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και να επεκταθεί και στην Θεσσαλονίκη.

Με όραμά μας την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, στοχεύοντας πρώτα στην ψυχική μας θεραπεία στοχεύουμε στο μέλλον για μια θεραπεία για τη Π.Υ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!