Το πρωτοπόρο πρόγραμμα F.A.C.E σχεδιάστηκε από εμάς τους ίδιους, τους ασθενείς, και μετά από τρία χρόνια υλοποίησής του η ανάγκη ένταξης όλο και περισσοτέρων μελών μας είναι αυξανόμενη. Η μη καλυπτόμενη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών μας που βρίσκονται σε μόνιμο εγκλεισμό λόγω της παθοφυσιολογίας της ασθένειας, έχει οδηγήσει τον Έλληνα πάσχοντα σε μόνιμη κατάθλιψη και την οικογένειά του σε απόγνωση. Τα πρώτα χρόνια υλοποίησης του προγράμματός μας τα οφέλη ακόμα και σε αυτούς τους λίγους συμμετέχοντες λόγω της μικρής γεωγραφικής μας κάλυψης, αφού οι συναντήσεις γινόντουσαν στην Αθήνα, ήταν τεράστια για όλους, ακόμα και στην βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης.

Το πρόγραμμά μας υποστήριζε κυρίως την ομαδική ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και των φροντιστών με Π.Υ. με κύριο στόχο την καθημερινή αντιμετώπιση των ψυχικών μεταπτώσεων, συνέπεια της ασθένειας και των συμπτωμάτων της, αλλά και την διαχείριση των μελών της οικογένειας, καθώς όλοι μαζί νοσούν. Η δημιουργική ενασχόληση, ήταν μια στιγμή χαράς και δημιουργίας που κύριο στόχο είχε να μας βγάλει από την απομόνωση, να μας δώσει στόχους για την καθημερινότητά μας και τελικά να νιώσουμε την ανταμοιβή των έργων μας. Η κάλυψη των αναγκών των συνασθενών μας για νοσηλευτική υποστήριξη, συνταγογράφηση και συμβουλές καθημερινής επιβίωσης αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για όλους μας. Δυστυχώς αυτά περιορίστηκαν εν όψη πανδημίας και ο σύλλογός μας αναδιοργάνωσε το πετυχημένο αυτό πρόγραμμα, εν μέσω καραντινών και COVID-19, και θα συνεχίσει την απομακρυσμένη υλοποίηση της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των φροντιστών μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM και για το 2021. Το όφελος ακόμα μεγαλύτερο, αφού θα συμμετάσχουν 50 ασθενείς και φροντιστές από όλη την Ελλάδα με 5 ομάδες των 10 ατόμων και με κυλιόμενες συναντήσεις.

Μετά την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών λόγω πολλαπλών πιέσεων των ασθενών μας από τις συνέπειες της πανδημίας αποφασίσαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη, να πραγματοποιήσει και ατομικές συνεδρίες για την αποφυγή κρίσεων στην καθημερινότητα αυτού και της οικογένειας. Οι Μήνες που θα πραγματοποιείται το πρόγραμμά μας για φέτος είναι από τον Ιανουάριο ως και τον Μάιο για τις ομαδικές και από τον Ιανουάριο ως και τον Δεκέμβριο για τις ατομικές, με διακοπή τους δύο μήνες του καλοκαιριού, Ιούλιο και Αύγουστο. Στόχος μας η ψυχική εξισορρόπηση όλων μας με τα νέα δεδομένα της ζωής μας, η απομάκρυνση του νέου φόβου κατά της ζωής και η επικέντρωση στην παρακολούθηση των «αλλαγών μας», με όφελος την πραγματική αναγνώριση των σωματικών μας συμπτωμάτων, προς αποφυγή ακόμα και μιας επιδείνωσης της νόσου μας.

Με όραμά μας την επαναφορά μας στην καθημερινότητα της ασθένειάς μας, την αύξηση της ποιότητας της ζωής μας, στοχεύοντας πάντα στην ψυχική μας θεραπεία, ευελπιστούμε στην ολική μας θεραπεία από την σκληρή νόσο της Π.Υ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!