Το πρωτοπόρο πρόγραμμα F.A.C.E σχεδιάστηκε από εμάς τους ίδιους, τους ασθενείς, και μετά από τρία χρόνια υλοποίησής του η ανάγκη ένταξης όλο και περισσοτέρων μελών μας είναι αυξανόμενη. Η μη καλυπτόμενη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών μας που βρίσκονται σε μόνιμο εγκλεισμό λόγω της παθοφυσιολογίας της ασθένειας, έχει οδηγήσει τον Έλληνα πάσχοντα σε μόνιμη κατάθλιψη και την οικογένεια του σε απόγνωση.

Τα πρώτα χρόνια υλοποίησης του προγράμματός μας τα οφέλη ακόμα και σε αυτούς τους λίγους συμμετέχοντες, λόγω της μικρής γεωγραφικής μας κάλυψης, αφού οι συναντήσεις γινόντουσαν στην Αθήνα, ήταν τεράστια για όλους, ακόμα και στην βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης. Το πρόγραμμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM υποστηρίζει κυρίως την ομαδική ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και των φροντιστών με Π.Υ. με στοχοποίηση σε θέματα που ταλανίζουν την οικογένεια της Π.Υ. μέσα από ενότητες που επιλέγονται από τους θεραπευτές και τους συμμετέχοντες. Η διαχείριση της καθημερινότητας τόσο των ασθενών και των φροντιστών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας έχουν ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά την κοινωνία της Π.Υ. Η αντιμετώπιση των κρίσεων με ατομικές συνεδρίες ξεκίνησαν τον καιρό της πανδημίας και συνεχίζουν ως αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος για όποιον βρίσκεται σε ανάγκη, για νέες διαγνώσεις, τοποθετήσεις αντλιών αλλά και άλλων σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων.

Οι Μήνες που πραγματοποιείται το πρόγραμμά μας και για φέτος είναι από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούνιο για τις ομαδικές και από τον Ιανουάριο ως και τον Δεκέμβριο για τις ατομικές, με διακοπή τους δύο μήνες του καλοκαιριού, Ιούλιο και Αύγουστο. Στόχος μας η ψυχική εξισορρόπηση όλων μας με τα νέα δεδομένα της ζωής μας, η απομάκρυνση του νέου φόβου κατά της ζωής και η επικέντρωση στην παρακολούθηση των «αλλαγών μας» με όφελος την ΖΩΗ με Π.Υ. Η Θεραπευτική γυμναστική, που επανήλθε πιο ουσιαστικά και πιο επαγγελματικά στο πρόγραμμα F.A.C.E., υπόσχεται να δώσει σημαντικά οφέλη στους συμμετέχοντες, με κυριότερο την σωματική ενδυνάμωση που ωφελεί ποικιλοτρόπως τον πάσχοντα. Στην ομάδα μας μπήκε και ο διατροφολόγος, ο οποίος θα δίνει συμβουλές διατροφής, τόσο στους γυμναζόμενους, αλλά και σε όσους μπαίνουν για πρώτη φορά στην διατροφική αλυσίδα της Π.Υ. Η δημιουργική ενασχόληση, συνεχίζει να είναι η νότα χαράς και δημιουργίας όλων όσων συμμετέχουν βγάζοντάς μας από την απομόνωση, και δίνοντάς μας ικανοποίηση. Τέλος, η συζήτηση των ιατρικών θεμάτων των ασθενών μας, καθώς και τυχόν ερωτήσεις ασθενών μας δίνουν σε όλους σημαντική βοήθεια και γνώση.

Μέχρι την θεραπεία μας, θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ζούμε καλύτερα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Translate »

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!